Archive for April, 2015

Svetski dan knjige sa Jelenom Bačić Alimpić

Svetski dan knjige i autorskih prava, koji se obeležava u čast pisca Migela de Servantesa, obeležen je i u Kulturnom centru u Beočinu 23. aprila. Tim povodom gošća Kulturnog centra bila je poznata spisateljica i autorka bestselera ”Ringišpil”, ”Pisma gospođe Vilme” i ”Poslednje proleće u Parizu” – Jelena Bačić Alimpić. Najčitanija je spisateljica, a njeni se romani nalaze u samom vrhu čitanosti u biblioteci ”Jovan Grčić Milenko” u Beočinu. Književno veče je otvorila direktorica Kulturnog centra Sofija Martinović, pozdravivši prisutne, koji su u prijatnoj atmosferi i otvorenom razgovoru sa svojom omiljenom autorkom imali priliku da saznaju  detalje vezane najnoviji roman, karijeru i stvaralački rad,  kao i za zanimljive segmente njenog privatnog života. Književno veče završeno je uobičajenim potpisivanjem knjiga a sam podatak da u momentu posete književnice Kulturnom centru u biblioteci „Jovan Grčić Milenko“ koja poseduje desetak njenih romana nije bilo ni jedne knjige koju bi autorka mogla potpisati jer su sve izdate, samo potvrđuje popularnost koju uživa među čitaocima.

unnamed (5) unnamed (4) unnamed2

 

Najlepša čestitka za Uskrs

 ODRŽANA  VASKRŠNJA RADIONICA “USKRŠNJE JAJE ŠTO DECI RADOST DAJE”

Povodom najvećeg Hrišćanskog praznika, Vaskrsa, u organizaciji Kulturnom centru 09.aprila održana je Vaskršnja radionica pod sloganom “Vaskršnje jaje što deci radost daje”. Realizatori ove radionice su Kulturni centar i predškolska ustanova “Ljuba Stanković” iz Be0očina. U prijatnom ambijentu Doma kulture uz slatko posluženje  učestvovala su deca iz centralnog objekta uzrasta od 3 do 6 godina koristeći popularen tehnike oslikvanja uskršnjih jaja.

unnamed (1) unnamed (2) unnamed (3) unnamed

 

 

 

 

Pesnik Pero Zubac čitao deci

Kako smo i najavili Kulturni centar opštine Beočin, ugostio je poznatog književnika i pisca dečje poezije i proze Pera Zupca drugog aprila, a ”javni čas” dečje književnist održao se u velikoj sali doma kulture. Deca predškolskog i nižeškolskog uzrasta imala su priliku da čuju najlepše pesme i stihove i da razgovaraju sa poznatim pesnikom.  U povodu ovog dana i matčna biblioteka” Jovan Grčić Milenko” se priključila obeležavanju dana dečje književnosti tako što su sva deca imala pravo godišnjeg učlanjenja u biblioteku po 50% nižoj ceni od redovne što je iznosilo 150 dinara. Prisutnima se obratila i upravnica biblioteke Ivana Brankov.

unnamed (1) unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4) unnamed (5) unnamed